Rólunk

Pálos Anna vagyok, képzőművész-művészetterapeuta.

1985-ben végeztem grafikusként a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, (ma Egyetem) és 2009-ben végeztem Képzőművészet-terapeutaként a Pécsi Tudományegyetem művészeti és orvosi karának közös posztgraduális képzésén. 2009-ben, Istenhegyi Alkotókör néven alakítottam egy képzőművészeti műhelyt. A foglalkozások fókusza a képzőművészeti alkotó munkára irányul akár terápiáról, akár oktatásról van szó. A résztvevő teljes személyisége bevonódik, megérintődik, fejlődik. Egyénre szabott, kit hogyan lehet megközelíteni, ki milyen segítséget igényel személyes fejlődése során. A rajz vagy festés tanulás is ugyan úgy fejleszti azokat a belső, mentális készségeket, amiket a terápia során talán célirányosabban, hatékonyabban próbálunk elérni. 

Az első években csak gyerekekkel foglalkoztam, de aztán az élet úgy hozta, hogy bővült a kép. A művészetterápiás végzettségem helyeződött előtérbe. Munkahelyeim a mentálhigiéné területén lettek, és főmunka időben felnőttekkel kezdtem el foglalkozni, ami tágította érdeklődésemet. Így az alkotó körbe is lassan megjelentek a felnőttek, így bővült a foglalkozások sora. Mivel kisebb szünetre kényszerültem költözésből kifolyólag, kihasználtam az időt és tovább képeztem magam. Egy imaginációs módszert tanultam Dr. Daubner Bélánál, és ezt a tudást beépítettem a saját művészetterápiás módszerembe.

Jelenleg felnőtt festő klubbot tartok, de ezek mellett tervezem beindítani egyéni művészetterápiás foglalkozásokat, imaginációs terápiás konzultációkat is.

Ezekről a Tudnivalók – órák- -csoportok menüpont alatt olvashatnak bővebben.